2024 Ramazan ayında ziyaret edilecek en iyi şehirler
2024 Ramazan ayında ziyaret edilecek en iyi şehirler
Dünyanın dört bir yanındaki Müslüman topluluklar, İslami takvimin en önemli ayı olan kutsal Ramazan ayını kendi gelenek ve görenekleriyle kutluyorlar. Bu, Müslümanların maneviyatları üzerinde düşünmeleri, ruhlarını arındırmaları ve Allah'la olan ilişkilerini geliştirmeleri ve farklı bir İslam şehrine seyahat etmelerinin zamanıdır; özellikle de İslami bir ortama daha fazla dalmak bunu başarmaya yardımcı olduğunda. İslam şehirlerinin muhteşem örneklerinden ve özellikle Müslümanların namaz kılmaları için ezanın okunduğu muhteşem camilerden ilham alın. Aynı zamanda farklı yemeklerin tadına bakmak, kardeşlerinizle iftar yapmak, ümmetin bir parçası olma duygusunu yaşamak ve bu özel ayı dünyanın eşsiz bir yerinde kutlamak için de harika bir fırsat.
Avrupa'da yaşayanlar için 2024 yılı, Paskalya veya Bahar okul tatillerini Ramazan'ın son 10 gecesi boyunca seyahat etmek için eşsiz bir fırsat olacak.
Ramazan ayında Müslüman bir şehri ziyaret etmenin nasıl bir şey olduğunu keşfedin.
Mekke ve Medine'de Ramazan
Allah'ın (cc) Cennet kapılarını açtığı ve Cehennem kapılarını kapattığı Ramazan ayında kutsal şehirler Mekke ve Medine'yi ziyaret etmek, ruhunuzu yeniden canlandırmak ve aynı anda birden fazla sevap kazanmak için eşsiz bir deneyim sunar.
Akşam yaklaşırken , Mekke ve Medine'deki sokaklar dua eden Müslümanlarla dolup taşarken , yerel gönüllüler camiyi temizleyip süslüyor, diğerleri ise heyecanla yemek pişirip iftar sofraları kuruyor ve onlara hurma, pirinç, et, meyve suyu, kahve, çay ve zemzem dağıtıyor. Caminin içinde ve çevresinde zem suyu. Geleneksel olduğu gibi yoksullar ve ihtiyaç sahipleri de yemeği paylaşmaya davet ediliyor, bu da topluluk ve arkadaşlık duygusunu güçlendiriyor.
Yatsı namazından sonra , özellikle son on gecede ve Kur'an'ın ilk ayetlerinin Hz . Muhammed (SAV). Müslüman kardeşleriniz ile cemaatte omuz omuza, kıbleye dönük durmak çok özeldir .
Peygamber Efendimiz (sav) Mekke ve Medine'de namaz kılma hakkında şöyle buyurmuştur:
Halalholidaycheck.com Umre Özellikleri;
"Benim bu mescidimde kılınan namaz, Mescid-i Haram hariç diğer mescidlerde kılınan bin namazdan daha hayırlıdır. Mescid-i Haram'da kılınan namaz, benim bu mescidimde kılınan namazdan yüz kat daha hayırlıdır."
[Sahih Müslim 1394]
Mekke ve Medine'deki Başlıca Camiler
Mescid-i Haram - İslam tarihinde inşa edilen ilk cami, İslam'ın en kutsal mekanı ve dünyadaki tüm Müslümanlar tarafından sevilen dünyanın en büyük camisi olan Mescid-i Haram'da vakit geçirmeden Mekke ziyareti tamamlanmış sayılmaz. Kabe'nin etrafında tavaf yapın ve dünyanın her yerindeki Allah rızası için bir araya gelen karde
şlerinize katılın.
Mescid-i Haram ve halalholidaycheck.com
Mescid-i Nebevi - Medine, dünyanın ikinci büyük camisi olan Mescid-i Nebevi'ye ev sahipliği yapmaktadır. Peygamber Efendimiz (s.a.v.) tarafından 622 yılında hicret ettikten sonra Medine'deki evinin bitişiğine inşa edilmiştir. Mescid-i Nebevi'de namaz kılmak, müminler için diğer camilere göre bin kat daha fazla sevap garanti eder.
Mescid-i Nebevi
Mekke ve Medine'deki tüm helal özellikli tesislerimizi keşfedin .
İstanbul'da Ramazan
Ramazan ayı İstanbul'da her yıl büyük bir coşkuyla kutlanıyor. Ziyaretçiler şehrin paylaşmayı, sevgiyi ve hoşgörüyü yansıtan manevi atmosferinin tadını çıkarıyor. Şehir, ışıklı camileri, canlı kutlamaları ve kutsal bir atmosferdeki çeşitli etkinlikleriyle parlıyor.
İstanbullular, yerel yönetimler veya hayır kurumları ve şirketler tarafından düzenlenen halka açık iftar yemekleri için halka açık parklarda, meydanlarda ve cami avlularında bir araya gelmeyi seviyorlar; bu, Türk misafirperverliğini deneyimlemek için harika fırsatlardır. Herkes orucu açma işaretini bekliyor: 1820'lerden beri gelen geleneksel 'Ramazan top atışı' ve ardından çevredeki camilerin minarelerinden okunan ezan .
İnsanlar geleneksel olarak , asırlardır sokaklarda dolaşarak sakinleri sahur için uyandırma geleneğini sürdüren ünlü Davulcuların çaldığı davulların sesiyle uyanırlar , genellikle hafif bir kahvaltı şeklindedirler.
Tipik olarak Peygamberimizin geleneğine göre oruç hurma ile açılır . Çorbalar, Türkiye'nin iftar yemeklerinin temelini oluşturur; en popülerlerinden biri de lezzetli ve besleyici mercimektir . Beyaz peynir , siyah zeytin ve diğer lezzetlerle birlikte , özellikle sıcak günlerde, uzun bir orucun ardından hoş karşılanan serinletici yoğurtlu içecek ayranla birlikte, peynir veya etle doldurulan börek çeşitlerinin de sofralarda olması muhtemel . Etli kebaplardan veya doyurucu bir güveçten oluşan ana yemeği , baklava veya eritilmiş peynirle doldurulmuş tatlı bir hamur işi olan künefe gibi tatlı, ballı ikramlar takip eder .
İstanbul'da iftar
Geleneksel bir iftar yemeği , yalnızca yılın bu zamanında yapılan, susam ve çörek otu tohumlarıyla yapılan, yumuşak mayalı geleneksel bir pide olan ' ramazan pidesi ' olmadan tamamlanmış sayılmaz .
Ramazan pidesi
İstanbul'un başlıca camileri
İstanbul'daki camilerde Ramazan ayına özel aydınlatmalar bulunmaktadır. Minarelerin arasına genellikle 'Hoşgeldin Ramazan' veya 'Ya Şehr-i Ramazan' (Hoşgeldin Ramazan) yazan ışıklar asılır.
'Hoşgeldin Ramazan' (Hoşgeldin Ramazan)
Ayasofya Ulu Cami - Kuşkusuz İstanbul'un en ünlü cazibe merkezi olan Ayasofya Ulu Cami, asırlık bir tarihe sahiptir. Aslen 13. yüzyılda inşa edilmiş bir Rum Ortodoks Kilisesi olan yapı, 1453 yılında Konstantinopolis'in Sultan Fatih Mehmet tarafından fethedilmesiyle camiye dönüştürülmüştür. 1935 yılında müze haline getirilmiş ve 2020 yılı Tem
muz ayında Ayasofya Ulu Cami olarak yeniden ziyarete açılmıştır.
Ayasofya Ulu Camii
Sultanahmet Camii (Sultanahmet Camii) - Güzel mavi İznik çinileriyle süslü, iç kısmından dolayı 'Sultanahmet Camii' olarak bilinen Sultanahmet Camii, İstanbul'un en ünlü camilerinden biridir. Yapımı Sultan I. Ahmed tarafından yaptırılan cami, 1609-1616 yılları arasında büyük mimar Sinan'ın öğrencisi Mehmed Ağa tarafından yaptırılmıştır. Nefes kesen büyüklüğü ve nefis güzelliği, çok farklı bir unsurla tamamlanmaktadır: altı minareli olması. şehrin çoğu camisinin olağan iki veya dört camisine.
Sultanahmet Camii (Sultanahmet Camii)
İstanbul'daki tüm helal özellikli tesislerimizi keşfedin .
Dubai ve Abu Dabi'de Ramazan
BAE'de Ramazan, Ortadoğu'nun geri kalanına benzer şekilde kutlanıyor. Abu Dabi'de, iftar vakti geldiğinde Şeyh Zayed Ulu Camisi'ne ve Umm al Emarat Parkı'na top atışı yapılıyor. Abu Dabi ve Dubai'deki birçok otel, büyük açık büfe eğlenceleri ve Ramazan yemek çadırları kuracak. Çoğu restoran ve otelin de özel Ramazan menüleri vardır.
Dubai ve Abu Dabi'de sunulan çok sayıda İftar ve Sahur seçeneğiyle Emirlik konukseverliğinin sunduğu en iyi örneklerin tadına bakın . Geleneksel olarak oruçlarını Hz. Muhammed (SAV)'in yaptığı gibi bir yudum su ve bir miktar hurma ile açarlar. Meyveler, şekerli tahıllar, yoğurt ve pudingler sahur yemeğinin başlıca özellikleridir . İftar yemekleri , uzun bir oruç gününün ardından beslenmek ve yakıt ikmali yapmak için biryani ve ızgara et gibi çeşitli pirinç bazlı yemekleri içerir .
Abu Dabi'de güzelce dekore edilmiş iftar masası
Emirlik'li bir arkadaşınızın evine davet edildiyseniz, harika yemeklerin ve genellikle sabahın erken saatlerine kadar süren sohbetlerin olduğu bir geceye kendinizi hazırlayın. Abu Dabi'deki zarif Şeyh Zayed Ulu Camii'nde yatsı ve teravih namazını kılın . Emirliklerin ulusal kimliğinin ayrılmaz bir parçası olarak kabul edilen özel bir kutlama , Ramazan'dan önceki ay Şaban'ın 15'inde gerçekleştirilen Haq al Laila geleneğidir . Bu günde, rengarenk kıyafetler içindeki çocuklar , geleneksel yerel şarkılar söylerken, kharyta adı verilen bez çantalara şeker ve kuruyemiş toplayarak mahallelerde dolaşıyorlar .
Dubai ve Abu Dabi'deki Ana Camiler
Şeyh Zayed Ulu Camii - Abu Dabi'deki Şeyh Zayed Ulu Camii dünyanın en büyük camilerinden biridir ve aynı zamanda mimari bir sanat eseridir. Merhum Şeyh Zayed bin Sultan Al Nahyan tarafından inşa edilen binada 82 kubbe, 1000'den fazla sütun, 24 ayar altın yaldızlı avizeler ve dünyanın en büyük el dokuması halısı bulunuyor.
Şeyh Zayed Ulu Camii
Jumeirah Camii - Jumeirah Camii, Dubai'nin en ünlü İslami simge yapılarından biri haline geldi. 1979
yılında inşa edilen cami, mutlaka ziyaret edilmesi gereken bir yerdir ve özellikle ziyaretçilerin dikkatini çekecek güzellikte bir mimariye sahiptir.
Jumeirah Camii
Dubai ve Abu Dabi'deki tüm helal özellikli tesislerimizi keşfedin .
Dünyanın dört bir yanındaki Müslümanlar, Ramazan ayında manevi bir yükseliş yaşarlar. Bu kutsal ay, Müslümanlar için oruç tutmak, dua etmek ve ibadet etmek için önemli bir fırsat sunar. Ayrıca, dünyanın dört bir yanındaki Müslümanlar, İslam kültürüne ve geleneklerine daha derinlemesine bir bakış sunan çeşitli Ramazan etkinlikleri ve geleneklerine katılabilirler. Bu, Müslümanlar için bir maneviyat ve birliktelik zamanıdır; bu nedenle, Ramazan ayında Müslüman bir şehri ziyaret etmek, bu önemli dini deneyimi yaşamak için mükemmel bir fırsattır.